Bilgi

4 C Hizmet Dökümü Nasıl Alınır?

4 C Hizmet Dokumu Nasil Alinir

Yıllar öncesinden Türkiye Cumhuriyeti, vatandaşlık hizmetlerini sanal ortama taşımıştı. İnsanların tek bir panel üzerinden edinebildikleri bilgi platformuna e-devlet ismini vermişti. Birçok işlemi aynı anda gerçekleştirebileceğimiz bu platformda sigorta primlerini detaylı bir şekilde kontrol etmek isteyen vatandaşlar giriş yaparak bu sistemden istedikleri bilgileri elde edebilirler.

E-devlet İçin Ne Gerekli?

E-devlet web sitesine giriş yapabilmek ve burada işlemlerinizi yapabilmeniz için sistemde kimlik doğrulaması yapmanız gerekiyor. Kimlik doğrulaması da bulunduğunuz bölgenin PTT şubelerine giderek size 2 Türk lirası karşılığı verilecek olan şifre ile mümkün olacaktır.

Giriş yaptıktan sonra birçok hizmetten yararlanabilecek ve hatta tüm bilgilerinizi bu platform üzerinden görüntüleyebileceksiniz. Sorgulayabileceğiniz bilgiler arasında hatta soy ağacınızı ve hiç tanımadığınız büyük büyük babanızın doğum ve ölüm bilgileri doğum bilgilerini görüntüleyebilme imkânı veriyor.

4C nedir?

Sosyal güvenli kurumuna bağlı, eskiden emekli sandığı olarak bilinen sisteme şimdilerde 4C denilmektedir. Ayrıca bu sistemde yer alan çalışan kişiler, bir yıldan az süreli çalışan, mevsimlik çalışan, bir sözleşmeye tabi olmadan çalışanları kapsamaktadır.

4C hizmet Dökümü Nedir?

Yukarıda saymış olduğum koşullarda çalışan işçilerin veya görevlilerin primlerini görüntüleyebilecekleri detaylı bir belgedir. E-devlet üzerinde anlık ve her seferinde yeniden oluşturularak karşınıza getirilir. Bundan dolayı bu alanlarda çalışan kişilerin hizmet dökümlerini görmeleri mümkün oluyor.

4C Hizmet Dökümü Nasıl Alabilirim?

Öncellikle kendinize ait bir e-devlet şifre şifrenizin olması gerekiyor. Bu şifre ile e-devlet uygulamasından veya SGK sayfasından kimlik doğrulaması yaptıktan sonra sisteme giriş yapabilirsiniz.

İşlemlerinizi sorunsuz ve güvenli bir şekilde yapabileceğiniz bu platformların herhangi birinden giriş yaptıktan sonra, 4C tescil kaydı sayfasına gitmelisiniz. Bu sayfada otomatik yönlendirme sayesinde eğer 4c tescil kaydınız varsa anlık oluşturulan hizmet dökümünüzü kolay bir şekilde görüntüleyebilir ve inceleme fırsatı yakalayabilirsiniz.

Yapmanız gereken sadece bunlardan ibaret olup istenildiği takdirde bir yazıcı vasıtasıyla 4c hizmet dökümünün çıktısını alabilir ve isteyen kuruma ibraz edebilirsiniz.

Bazı durumlarda bu platformlarda yaşanacak olan yoğunluk nedeniyle sistemde yapacağınız sorgunun cevap vermesi gecikebilir. Sayfa bir hata vermiyorsa eğer, beklemenizi öneririz. Bu şekilde tekrar tekrar sorgu oluşturup sistemi de yavaşlatmamış oluruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir