Bilgi

Sanayi Odasına Nasıl Kayıt Olunur?

sanayi odası kayıt

Mekanik teşebbüslerin, sanayi tesislerinin veya herhangi birinin Ticaret Siciline kayıtlı olan yasal gereklilikleri ve yönetsel odakları tamamlayarak, Ankara ve sanayi Odası’nın ortak sınırları içindeki tüm gerçek ve meşru kişiler katılmak zorundadır.

Kayıt İçin Talep Edilen Raporlar

Kayıt sunumu, Ticaret Siciline düzgün bir şekilde kayıtlı olan sanayici unvanına sahip karakteristik veya yasal bir kişinin kullanılması üzerine yapılır. Bu onaylama, önemli kişi tarafından tamamlanır ve beraberindeki arşivlerle birlikte tonoz ofisine iletilir. Örgütün kuruluş ve farklı değişikliklerin yapıldığı Türk Ticaret Sicili kağıtlarının örnekleri rapor edildi. Gerçek kişiler ve yasal maddeler için acenteleri için sahibinin yetkili işareti Genelgesi(orijinal). Değerlendirme belgesinin bir kopyası ve en son yılın muhasebe raporu ve kesin ödeme beyanı. Çalışma ortamının kuruluş tarafından talep edilmesi durumunda, tapu senedinin bir kopyası ve kira anlayışının bir kopyası ise. Organizasyonun başka bir odaya kayıtlı olması durumunda; yakın tarihli oda kaydının bir kopyası. 3. kuruluşun sahibinin gerçek kişilerdeki fotoğrafları, onaylanmış ve resimli kimlik kartı testleriyle meşru maddelerdeki ajanlar. Ev ilmühaberi veya tezker organizasyon sahibi gerçek insanlar, delegeler meşru insanlar.

Kayıt Masrafları

Not: Kayıt iddialarını ve çeşitli sorunları tamamlamak için Kayıt bürosundan ek veriler alınabilir.

Uygulama isteği

Bireysel Şirketler İçin Kayıt Başvuru Formları

Şirketler İçin Katılım Başvuru Formları

Oda Kayıt Şartı

İş siciline kayıtlı sanayici unvanına sahip tüm düzenli ve meşru insanlar Sanayi odasına kaydolmalıdır.

Sanayi Odası tarafından kurulan bölgelerde, sanayiciler aynı şekilde Sanayi Odası ile kayıt yaparak ticaret odasına kaydolma taahhüdünü yerine getirirler. Mekanik çabaların sahiplerinin modern yetenekli çalışmalarının bir gerekliliği olarak kilitlendiği iş sorunları, sanayici yeteneklerini ortadan kaldırmaz; ihtiyaç duydukları şans eseri ticaret odasına da katılabilirler. Özel hukuk ve özel kuruluşlar ya da bölgeler veya anlaşma İşyerleri ve devlet yasal insanların yatırım ya da kuruldu, mekanik alanlarda şube İşyerleri ve üretim tesisleri kendi özel odası ile askere ihtiyaç vardır onlarla bir yere sahip olan para vakıfları Derneği ile sanayici onaylı bir Şirket; sermaye, devlet ve özel kuruluşlar veya bölgeleri ya da işyerlerinde.

Re’sen Kaydı

Sanayici niteliğine sahip olan ve işe başlama tarihinden itibaren birkaç ay içinde yasal olarak kayıt ihtiyacını karşılamayan kişiler odalar tarafından kayıt altına alınır. Koğuşta Kayıtlı Sanayicilerin Davalarında Meydana Gelen Değişikliklerin Bildirilmesi Taahhüdü Koğuşa kayıtlı sanayiciler, kayıtlı oldukları koğuşlara, davalarında meydana gelen herhangi bir ilerlemeyi bir ay içinde bildirmeli ve Türk Ticaret Kanunu uyarınca kayıt altına alınmalı ve ilan edilmelidir.

Değişimler:

Başlık Değişikliği

Adres Değişikliği

Konu Değişikliği

Sermaye Değişimi

Teklif Transferi

Tasvir ve değişim

Tasfiye Duyuruları

Terkins

Kayıtların Terk Edilmesi

Bireyler, kayıtlarının Ticaret Siciline bırakılmasını tavsiye eden bir Ticaret Sicili Gazetesi sunarak, sahip oldukları odalardan kayıtlarının silinmesini talep edebilirler. Sanayici kabiliyetlerini kaybeden Sanayi Odası’ndan gelen kişilerin kayıtları, başvuru üzerine Sanayi Odası’ndan silinir veya re’sen çözülür.

Etkin Olmayan Üyelerin Kayıtlarını Silme

Teslimiyet, ölüm ve benzer nedenlerden dolayı başka bir yerde iş bulan ve değişim Kütüphanesi ofisi önünde askere alma taahhüdünü yerine getirmeyen kişiler için, oda temel değerlendirmeyi yönlendirecektir. Anket sonucu elde edilen veriler, ilgili meslek Komitesinin değerlendirmesi ile yönetim organı tarafından değerlendirildikten sonra, bu kişilerin odadaki kayıtları silinir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir