Beyanname Hizmetleri
Beyanname hizmetleri çoğunlukla finans ve muhasebe ile bir araya getirilen hizmetler olup, çoğu kişi ve kuruluş tarafından tercih edilir. Özellikle tecrübe ve mevzuat bilgisi ışığında verilen hizmetler istenilen tüm ihtiyaçları karşılamada yeterli olmaktadır.
Beyanname hizmetleri bir yerin ya da bir kuruluşun kullanıma hazır olduğunu beyan etmektedir. Bunun için raporlama ve çözüm sunmak amacıyla birçok hizmet profesyonel olarak isteyen herkese verilmektedir.
Günümüzde alınan beyanname hizmetleri ile işletmelerin hem yerel hem de bölgesel olarak birçok ihtiyacı karşılanmaktadır. Hizmetlerin esnekliğe ve şeffaflığa dayanması her konuda hesap verilebilirliği de artırmaktadır.
Beyanname
Çoğunlukla vergi borçlarının miktarı hakkında yapılan hesaplamalar için yazılı olarak yapılan bildirimdir. Vergi sorumluları ya da mükellefler tarafınca vergi kanunlarında sunulmuş olan dönemlerde vergi dairelerine yapılan bir başvurudur.
Birçok şirket ve kuruluş tarafından verilmesi zorunlu hale gelen beyannameler oldukça önemlidir. Ayrıca içeriğinde yer alan özel bilgilerin kişisel bir yetki alınmadığı sürece başkaları ile paylaşılması da yasaktır.
Beyanname Düzenleme Hizmeti
Beyanname düzenleme hizmeti günümüzde mali müşavirler tarafında onay verilmesi ile sisteme işlenen bir hizmettir. Müşteriler tarafınca hazır hale getirilmiş beyannamelerin mali müşavir kontrolünden geçmesi sonrası sisteme yüklenmesi ile son bulur.
Beyannamelerin içinde yer alan bilgiler özel ve kesin bilgiler olduğu için mutlaka alanında uzman bir mali müşavir tarafından incelenmesi gerekir. Bu inceleme sonrası yapılan kontroller ışığında sisteme yüklenmesi uygun görülürse yükleme yapılır. Bu işlem çok kısa süren bir işlem olduğu için önemli bir süre beyannamenin hazırlanması için kullanılır.
Direkt Vergi
Beyanname hizmetleri arasında yer alan direkt vergi hizmeti günümüzde birçok müşteri tarafından tercih edilmektedir. İçerik olarak müşterilere birçok avantaj sunması sayesinde tercih edilmesini artırmaktadır.
Başta yerel olmak üzere yasal standartlarına ve ihtiyaçlarına uyun olarak kurumlar vergisi beyannamelerinin hazırlanması, kontrol edilmesi ve beyan edilmesidir. Özellikle ticari kardan sağlanan kazancın kara ve yasal karlarında mali kara geçişinde yapılan işlemlerin raporlanmasıdır.
Yukarıda kurumlar için yapılan vergilerde direkt vergi bilgisi yer almaktadır. Onun dışında geçici vergi olarak literatürde yer alan bir direkt vergi çeşidi de bulunmaktadır. Yabancı ve yerel olmak üzere yasal standartlara, gereksinimlere göre çeyrek olarak sistemde yer alan aylarda beyannameler hazırlanır. Bu beyannamelerin hazırlanması, gözden geçirilmesi ve son olarak beyan edilmesidir.
Endirekt Vergi
Endirekt vergi de beyanname hizmetleri kapsamında yer alan önemli hizmetlerden bir tanesidir. Yapılan işlemler içerisinde özel tüketim vergisi(ÖTV), BA-BS raporları, katma değer vergisi(KDV), özel iletişim vergisi(ÖİV) yer almaktadır.
Endirekt vergi hizmetlerinin hepsi hazırlanır, mutabakatlar sağlanır, son kontroller yapılır. Tüm bu işlemler sonrasında geriye kalan tek işlem sisteme işlenmesidir. Sisteme işlendikten sonra endirekt vergi işlemi son bulmuş olur.
E-Beyanname
Vergi dairelerine gönderilmesi gereken beyannamelerin ilgili birimlere kanunda belirtilen usullere göre elektronik ortamda düzenlenmesi ve iletilmesidir. Ayrıca birçok avantajı beraberinde getiren bu e-beyannameler müşterilerine büyük kolaylıklar sağlamaktadır.
E-beyanname ile sağlanan avantajlar şu şekildedir:
- iş yükünün azalması,
- depolama alanındaki maliyetlerin düşmesi,
- işlemlerin daha hızlı yapılması,
- Kağıt konusunda tasarruf sağlanması
- Evrak sistem üzerinde hazırlandığı için hataların en aza indirgenmesi,
Yukarıda yer alan avantajlar e-beyannameyi kullanmak için yeterli olmaktadır. Müşteriler bu sayede daha güvenli olarak işlemlerini halletmektedir.
E-Beyanname Müşteri Hizmetleri
E-beyanname müşteri hizmetleri sistem hakkında müşterilerin bilgilenmesini, yapılacak işlemler hakkında detaylı olarak bilgilerin verildiği bir sistemdir. İçeriğinde birçok yönlendirme bulunmakta olup, kişi veya kurum yapacağı işlemleri silsile yoluyla kısa sürede yapabilmektedir.
Müşteri hizmetlerine birçok iletişim kanalı ile ulaşmak mümkündür. Bu hizmet sayesinde müşteriler tüm işlemlerini kısa sürede herhangi bir farklı işlem olmadan gerçekleştirebilmektedir.
Gelir İdaresi Başkanlığı
Gelir idaresi başkanlığı Ankara merkezli bir devlet kurumudur. Eski adı ile Gelirler Genel Müdürlüğü olarak literatürde yer almaktadır. Görev olarak Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı olarak hizmet veren bir kurumdur.
Vergileri tahsil etmede çoğunlukla görev alırken, bazı diğer gelirlerin de devlet adına toplanması için görev yapan köklü bir başkanlıktır.
Gelir Vergisi Ödeme
Beyanname hizmetleri kapsamında gelir vergisini öğrenme ve ödeme ile ilgili birçok işlem yer almaktadır. Yıla, vergi matrahına, vergi cinsine göre değişen hizmet içeriği müşteriler tarafından başvurulan hizmetler arasındadır.
Günümüzde beyanname hizmetleri içinde en fazla gelir vergisi ödenirken yardım alınmaktadır. Hem borcun içeriği hem de borcun hangi kurumlara ödeneceği kesin olarak bu beyanname ile müşteriler tarafından kolay bir şekilde öğrenilebilmektedir.
Tanımlar
- K.D.V. : 1 ve 2 no’lu K.D.V. Beyannamelerinin düzenlenmesi, Tahakkuku ve bildirimi ile aylar ve yıllar itibariyle beyanname değerlerinin karşılaştırmalı analizinin yapılması.
- MUHTASAR : Muhtasar Vergi Beyannamelerinin düzenlenmesi, Tahakkuku ve Bildirimi ile Beyannameyi oluşturan kalemlerin detaylı Raporlanması.
- GELİR : Ticari Kazanç (1. ve 2. sınıf Tüccarlar ve adi ortaklıklar) Menkul Sermaye İradı (Faiz, Temettü, alım satım kazancı) Gayrimenkul Sermaye (Kira Geliri) Diğer Gelirlere ilişkin Yıllık Gelir Vergisi Beyannamelerinin Hazırlanması, Tahakkuku ve bildirimi.
- KURUMLAR : Tam ve Dar Mükelleflere ait Yıllık kurumlar vergisi beyannamenin hazırlanması Tahakkuku ve bildirimi.
- B.S.M.V. : Bankacılık ve Sigorta Muameleleri Vergisi Beyanı, Tahakkuku ve bildirimi
- SSK : Sosyal Güvenlik Kurumuna Aylık SSK Bildirimlerinin yapılması Hizmet Listeleri ile Tahakkuk fişlerinin bildirilmesi
- BORDRO : Çalışanlara ilişkin aylık bordroların hazırlanması. Aylık ve yıllık olarak işverene maliyetine ilişkin raporlama ve analizlerin yapılması.
- BAĞKUR : Bağ-Kur nezdinde açılış, kapanış, değişiklik, düzeltme, güncelleme işlemlerinin yapılması